In mei van dit jaar kwam er na een stilte van 19 jaar weer geluid uit de CSL-hoek van BMW. Toch waren we enigszins teleurgesteld toen we het gewicht van de nieuwe BMW M4 CSL zagen. Met een totaalgewicht van 1.625 kilo (wat 100 kilo minder is) durven we het niet per se Leichtbau te noemen. Wil je toch een nieuwe CSL? Dan hebben we een alternatief voor je met een gewicht van 1.385 kilo.

BMW bouwde in het jaar 2002 een beschaafde 1.383 exemplaren van de BMW M3 CSL. Ze kwamen in twee verschillende kleuren; Black Sapphire Metallic en het Silver Grey Metallic. Gok maar welke kleur op deze auto zit. De CSL die bij RM Sotheby’s onder de hamer gaat, heeft nog maar 4.698 kilometer gelopen en is daarom dus praktisch gezien nieuw.

Hoe komt hij aan zo weinig kilometers?

Dit exemplaar (met automaat) is oorspronkelijk naar Japan vertrokken. Geen zorgen: het stuur zit voor ons aan de juiste kant. Uiteindelijk kocht BMW de auto terug en zette hem in het eigen museum. Het veilinghuis adviseert om de M3 eerst even laat inspecteren voordat je ermee over de Autobahn gaat vlammen, want hij staat dus al een tijdje stil.

RM Sotheby’s verwacht dat je tussen de 30.000 en 50.000 euro kwijt bent voor deze M3 CSL. Dat klinkt, in onze oren, als een spotprijs. Maar misschien zetten ze laag in. Bij veilingen gaat het natuurlijk altijd erom wat de gek ervoor geeft. Voor 30.000 euro mogen ze ons in ieder geval gelijk bellen.

Op 26 november 2022 gaat hij onder de hamer in München als onderdeel The Bavarian Legends Collection. De kans dat je een M3 CSL vindt met een vergelijkbare kilometerstand is vrij klein. Zorg dus dat je erbij bent als deze nog op je verlanglijstje stond.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie