4-serie ja, dat lees je goed. Net zoals de coupéversie van de 5-serie 6-serie heet, mag ook de tweedeurs 3 voortaan een eigen nummertje voeren. Staat wat prestigieuzer, en het zet 'm meteen ook wat exclusiever in de markt, net als bijvoorbeeld de Audi A5.

Niet dat dit een productiemodel is, oh nee. BMW zou BMW niet zijn als ze 'm niet eerst als conceptcar zouden introduceren. Ook al zal ie er straks in de showroom nagenoeg precies hetzelfde bij staan. Wij zullen het nooit begrijpen, maar ach, als een paar hoge BMW-piefen er blij van worden…

De 4-serie Coupé Concept wordt op de autoshow van Detroit in januari onthuld, maar deze plaatjes kwamen weer eens voortijdig op de interwebs terecht. Ten opzichte van de 3-serie sedan zien we onder andere aangepaste bumpers, kieuwen in de voorspatborden en weggewerkte deurgrepen – al zouden die laatste op de productieversie nog wel eens kunnen sneuvelen.

Heel elegant staat deze 4-serie er niet bij, met z'n enorme luchthappers en z'n naar een cowboyzadel gemodelleerde stoelen, maar wellicht is deze uitvoering meer een hint naar een dikke M Performance-versie die door een verveelde sjeikenzoon werd samengesteld. Om trouwens de vraag die op ieders lippen brandt te beantwoorden: ja, natuurlijk komt er binnen afzienbare tijd ook een M4. Eerst als conceptcar, dat wel.

Reacties