De BMW 6-serie loopt nu echt op z’n eind. Onlangs ging de M6 uit productie, waarmee ook de hoogtoerige V10 uit het gamma verdwijnt. Zonde, maar niet getreurd: de volgende 6 staat klaar.

BMW heeft er een handje van om een nagenoeg productieklare auto eerst als ‘concept’ te introduceren. Om ‘m als ‘ontwerpstudie’ aan de wereld te tonen. Misschien zodat wij achteraf vol bewondering kunnen zeggen: goh, die BMW’s wijken nauwelijks af van de conceptcars waarop ze gebaseerd zijn. Ons hou je niet voor het lapje: dit is natuurlijk gewoon de nieuwe 6-serie.

Geslaagd, als je het ons vraagt. De pompeuze styling van de vorige 6-serie is wat teruggevoerd, de nieuweling is vooral lang en laag. Uiteraard is ie weer voorzien van de lekkerste snufjes, zoals led-koplampen, B&O-audio met zestien speakers en een iDrive-scherm van maar liefst 10,2 inch. Alsof er een laptop uit je dashboard kruipt.

Over motoriseringen maakt BMW nog niets bekend, maar het moet vreemd lopen als die niet erg veel overeenkomsten met de duurdere 5-series zullen vertonen. Dus: lekker veel zes- en achtcilinders met turbo’s. We like.

Reacties