Freddy Heineken hield van cilinders. Of het nou de groene pretcilinders uit de koelkast waren of de ploffende cilinders onder de motorkap van een auto. Gelukkig liep de verkoop van het een heel aardig, waardoor hij in 1980 deze BMW 635CSi kon kopen. En nu kan de BMW van Freddy Heineken van jou zijn.

De meeste BMW 6-series uit de jaren tachtig verdwijnen richting Duitsland, omdat ze daar meer waard zijn. De verkoper ziet de BMW van Freddy Heineken liever in Nederland blijven: ‘Deze 635CSi hoort in Nederland te blijven, dat wil zeggen: als de overtuigende bewering van de klant die de auto inruilde klopt.’

De overtuigende bewering, want het is nog niet bewezen dat de BMW daadwerkelijk van meneer Heineken was. De vorige eigenaar ‘erfde de auto van zijn vader die hem vertelde dat de auto nieuw gekocht was door niemand minder dan autoliefhebber Freddy Heineken.’ Hoe dan ook koop je een feilloze BMW 635 zonder steenslag of andere beschadigingen.

De zes-in-lijn brengt 1.459 kilo blik in beweging met 218 pk. Een automaat stuurt het vermogen naar de 14-inch achterwielen waardoor de auto in 9 seconden op de 100 km/u zit. Interesse? De auto staat met 154.657 kilometer op de teller voor 16.950 euro te koop in Warmond.

Bedankt Ron voor de tip!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear