Heb je wel eens dat je kijkt naar een X5 of X6 en denkt: ‘kon ik maar zo imposant iedereen opdrukken op de snelweg’, maar er dan achter komt dat je hoogtevrees hebt? BMW biedt nu een oplossing voor dit probleem met de nieuwe 6-serie Gran Turismo. Met het esthetisch uitdagende (of uitgedaagde) design kun je meekomen met de grote jongens, maar blijf je ondertussen wel lekker met beide benen dicht bij de grond.

Oké, dus wat is deze BMW 6-serie Gran Turismo nou eigenlijk?

Het is – zoals de naam misschien doet vermoeden – geen GT-versie van de normale 6-serie. Dit nieuwe model is de opvolger van de 5-serie GT. Voor deze 6 wordt hetzelfde recept gevolgd als bij de 5 het geval was: het onderstel van de 7-serie zorgt voor bizarre hoeveelheden ruimte, het uiterlijk voor enorme hoeveelheden bizars. BMW noemt het zelf een auto die ‘het comfort van een luxe sedan voor lange afstanden combineert met de aantrekkelijke styling van een coupé’. Het is dus een beetje als het kind van Hugh Hefner en één van zijn bunnies, als we het goed begrijpen. Maar of zo’n kind er goed uitziet? Laten we zeggen dat kruisingen niet altijd goed lukken, ook niet als je ze een nieuw naampje geeft.

Welke motoren kan ik in de BMW 6-serie GT verwachten?

Waar we wel semi-enthousiast van worden is het motorenaanbod. De instapper is een viercilinder benzinemotor die 258 pk produceert. Leuker zijn natuurlijk de zes-in-lijn motoren, die zowel in benzine- als dieselvariant aanwezig zijn. De dieselversie heeft al een aardige 265 pk en 620 Nm, de benzine gooit er maar liefst 340 pk en 450 Nm uit. Daarmee voltooit de snelste xDrive het sprintje naar 100 km/u in 5,3 seconden.

De BMW 6-serie Gran Turismo wordt gepresenteerd tijdens de autoshow van Frankfurt in september. Daarna kun je in november naar de BMW-dealer gaan om dit nieuwe model op te halen. BMW-liefhebbers met hoogtevrees moeten dus nog even op hun auto wachten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear