Oef, geef de schrijver van het persbericht van de BMW 7-serie facelift direct een Pulitzerprijs. Of in ieder geval een geweldig applaus voor zijn mentale kracht. Niet één keer heeft hij iets negatiefs gezegd in het persbericht van 32 pagina’s. Over inhoudingsvermogen gesproken.

Sterker nog: BMW durft de woorden gracieus en proporties in één zin te noemen als het gaat om de BMW 7-serie facelift. Kijk even naar die grille. Het is zo lastig voor te stellen dat niemand binnen de enorme bureaucratie van BMW aan de bel trok om te zeggen dat dit écht niet om aan te gluren is.

Je wilt de feiten weten? De grille groeide met 40 procent. De neus is op zijn voorste punt punt 50 millimeter hoger. Verder paste BMW vooral een hoop kleine dingen aan. Denk aan nieuwe voor- en achterlichten, nieuwe chroomstripjes, extra geluidsisolatie en een nieuw stuur.

Wat maakt de BMW 7-serie facelift bijzonder

De BMW 7-serie is het vlaggenschip van BMW. Het neusje van de, eh, walvis. Het ding is met 5.120 millimeter of 5.260 millimeter voor de versie met een lange wielbasis gerust gigantisch te noemen. De prestaties van de 7-serie weerspiegelen zijn afmetingen niet. Een langzame 7-serie bestaat niet: zelfs de minst krachtige 730d gaat in 6,1 seconden naar de 100 km/u.

Ga je voor de duurste, grootste en snelste versie, de BMW M760Li XDrive, heb je vergelijkbare prestaties van een Lamborghini Murciélago. De V12 pompt 585 pk en 850 Nm uit terwijl jij met gestrekte benen achterin de geur van de luchtverfrisser kiest op de uitneembare tablet. In 3,8 seconden zit je op de 100 km/u. Simpelweg idioot.

Wat zijn de concurrenten van de BMW 7-serie?

De voornaamste concurrenten zijn de Mercedes S-klasse en de Audi A8. Ze komen uit hetzelfde land en met name Mercedes biedt op dit moment een vergelijkbaar aanbod aan. Zij hebben de AMG S 63 en de S 65 met respectievelijk een V8 en een V12. Een potentere Audi S8 volgt vermoedelijk ergens dit jaar.

Wat kost de BMW 7-serie facelift?

De nieuwe BMW 7-serie staat vanaf maart in de showrooms en de prijzen volgen later.

Advertentie

Reacties

  • Remon heeft op 16 januari 2019 geschreven:

    Achja alles heeft zijn voordelen.
    Je kan er nu prima op bbq-en, zo immens groot is die grill…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie