Worteltjes zijn goed voor je, daar zijn we het wel over eens. Maar dat betekent niet dat je elke dag en elke maaltijd alleen maar wortel moet eten. Sterker nog: dan wordt je huid letterlijk oranje. Wel gek, we zouden Trump niet inschatten als een wortel-eter. De moraal van dit verhaal is dat variatie altijd een goed idee is, ook buiten de keuken. Ook als het om zaken als waterstof gaat, meent BMW.

BMW heeft het vaker aangestipt, maar baas Oliver Zipse benadrukte vorige week nog extra dat hij bang is dat we in Europa teveel focussen op één oplossing om de uitstoot van auto’s te drukken. Volgens hem is waterstof als energiedrager een verstandig alternatief voor batterijauto’s. Hij zegt niet dat EV’s slecht zijn, maar dat we niet teveel op één paard moeten wedden.

Tijdens een digitale persconferentie zegt Zipse: ‘Heb je ooit geprobeerd te lang op één been te staan? Het is gevaarlijk… Als we aan de toekomst denken, willen we niet aan één steunpilaar denken, maar aan een tweede, een derde, een vierde of zelfs een vijfde.’ Hij vervolgt: ‘Waterstof is de steunpilaar van de toekomst.’

BMW ziet kansen voor waterstof

‘Veerkracht betekent flexibiliteit en we willen een veerkrachtig bedrijf zijn. Daarom geloven we dat het venster voor waterstof nu een kans is. En daarom zijn wij een groot voorstander van het creëren van niet alleen een laadinfrastructuur, maar ook een waterstofinfrastructuur. Dit is ons standpunt’, meent Zipse volgens Automobilwoche.

BMW praat niet alleen graag over waterstof, ze zijn nu druk bezig met de ontwikkeling van een auto op waterstof die jij straks kunt bestellen. Op z’n vroegst in 2025 staat de waterstof-BMW al in de showrooms, maar sowieso voor het einde van dit decennium. Nu de waterstofstations nog.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear