BMW verraste op de Salon van Parijs met een concept voor een kleine SUV, die ze treffend Concept X2 noemen. Na de gedrochtelijke X6 en de nauwelijks minder wanstaltige X4 lijkt BMW nu te bevestigen dat het formaat er wel degelijk toe doet, maar dan anders. Kleiner is in dit geval hele karrenvrachten fijner.

We zouden TopGear niet zijn als we in één keer tevreden waren. Die malle lichtgrijze, contrasterende plastictoestanden aan de onderkant hoeven wat ons betreft niet echt. Maar kijk gewoon eens naar de basisvorm: dan staat daar toch een uitermate smakelijke auto, of niet soms? Wij krijgen er een klein beetje een Mazda-gevoel van, maar dat is positief bedoeld. En we zijn dolblij dat de BMW Concept X2 in ieder geval niet zo’n idioot aangeplakt kofferbakje krijgt.

Wanneer komt die BMW Concept X2?

Joh, geen idee. Dát hij komt is in ieder geval zeker. Zij het met deurgrepen en zonder die wat overdreven uitlaten. Het zal nog wel even duren, maar er zijn al testmodellen gespot en gezien de populariteit van dit soort auto’s is enige haast wel geboden. 2018, gokken we? Hopen we.

Een grappig detail dat we zeer kunnen waarderen is het BMW-logo op de achterste deurstijl. Het doet nadrukkelijk denken aan de legendarische M1, en je kunt aanzienlijk slechtere voorbeelden hebben.

Technisch zal de BMW X2 in hoge mate gebaseerd zijn op de X1. Met of zonder vierwielaandrijving dus, en met een keur aan motoren en dure opties.

Reacties

  • Maarten heeft op 30 september 2016 geschreven:

    Ze hebben goed naar de Mazda CX3 gekeken…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)