Je hebt een nacht de tijd gehad om de BMW Vision M Next te verwerken. Het wilde studiemodel gaf een vooruitblik op een mogelijke BMW-supercar met 600 pk. Tijdens de onthulling fluisterde iemand van BMW dat de auto over enkele jaren echt verschijnt als een auto van BMW’s M-divisie.

Naast de BMW M2 t/m M8 krijgen de rakkers van M dus een volledig eigen auto. Het wordt een hybride supercar met 600 pk. ‘Hij wordt niet helemaal als de Vision M Next, maar bedenk hoe de Vision EfficientDynamics in de i8 veranderde’, fluistert de tipgever ons in. Hopelijk zien we nog meer kenmerken van de M1 uit 1978 en van de Turbo Concept uit 1972.

De auto krijgt een viercilinder in het midden en op elke as een elektromotor. De 0-100-tijd is een indrukwekkende 3 seconden. Omdat BMW de M Vision officieel geen conceptauto noemt, willen ze niet officieel bevestigen dat de auto in productie gaat. Naast een bevestiging-off the record, kregen we ook een hoop positieve hints on the record.

De ontwerper vertelt over de toekomstige BMW supercar

‘Het is een visie waarvan ik hoop dat hij op een dag realiteit wordt’, zei de Nederlandse BMW-hoofdontwerper Adrian van Hooydonk tegen TopGear. Daarna zei hij dat we ‘t maar even bij Klaus Fröhlich, Research & Development-baas bij BMW, moesten gaan vragen.

Fröhlich vertelt ons: ‘We leveren wat we beloven. Ik heb mijn financiële chef aangespoord dit project te ondersteunen. Als jullie het leuk vinden, kan dat de doorslag geven.’ Nog niet helemaal tevreden gingen we naar het hoofd van de M-afdeling bij BMW, Markus Flasch.

Hij zei dat het een beslissing was voor de mensen boven hem, maar ‘dat wij [bij BMW M] gewillig zijn. Ik vind de BMW Vision M leuk omdat hij een sterk statement maakt dat de toekomst van BMW niet louter autonoom rijden is, maar ook onze kernwaarde bevat: rij-sensatie. M is daar de overdrijving van.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear