Mensen die bijna twee ton te besteden hebben aan een Duitse praktische supercar hebben het maar zwaar. Willen ze een Audi, dan moeten ze wel voor de Avant gaan. Willen ze BMW, dan zijn ze verplicht een sedan te namen. Willen ze een keuze? Dan zitten ze vast aan Mercedes. Denk aan ze, de volgende keer als jij in je Audi A6, Mercedes E-klasse of BMW 5-serie stapt, want jij had wel een keuze.

De BMW M5 Touring van de G31-generatie gaat er dus niet komen. Niet van BMW zelf in ieder geval. Minimaal één tuner is al bezig met een eigen versie. De BMW M5 Touring van Infinitas moet ergens aan het einde van dit jaar de 400 km/u aantikken. De tuner geeft de 4,4-liter V8 een gezonde 1.000 pk en 1.200 Nm om het klusje te klaren.

Hoe zoiets eruit komt te zien? Nou, ongeveer zoals de BMW M5 Touring (G31) hierboven, van photoshopper X-Tomi. Als ze tenminste een gefacelift exemplaar pakken. De BMW M5 en de M5 Competition toonden eergisteren hun vernieuwde neus aan de wereld. Naast het uiterlijk tweakte BMW het onderstel en plaatsten ze grotere schermen, maar het vermogen lieten ze verder ongemoeid.

Specificaties van de BMW M5 Touring (G31)

Dat betekent dat deze BMW M5 Competition Touring 625 pk en 850 Nm zou hebben. De 0-100-tijd daarmee zou ongeveer 3,4 of 3,5 seconden moeten zijn, net iets langzamer dan de 3,3 seconden van de sedan. De topsnelheid ligt tegen de 305 km/u als het M Drivers-pakket is aangevinkt. Wat ie zou kosten? Zoek het rond de 180.000 euro, net als de Audi RS 6.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)