G-Power Hurricane 2 moet 400 km/u halen

De 4,4-liter V8 moet hiervoor 1.000 pk produceren

Foto('s): Infinitas
Foto('s): Infinitas
Foto('s): Infinitas
Foto('s): Infinitas
Foto('s): Infinitas
Foto('s): Infinitas

Eerst wat onduidelijkheid uit de weg ruimen. De bekende tuner G-Power gaat in Engeland schuil onder de naam GP Infinitas. Moeilijke kwestie over rechten en andere voor ons onbelangrijke zaken. Belangrijk is dat zij de G-Power Hurricane 2 gaan bouwen, of de Infinitas Hurricane 2, zoals ze hem noemen. Het is het vervolg op de Hurricane uit 2010, die met 900 pk en 820 Nm een snelheidsrecord zette van 372 km/u, en toen de snelste sedan ter wereld was. Later deden ze hetzelfde trucje, maar dan met een M5 Touring.

Foto('s): Infinitas

Nu willen ze hetzelfde gaan doen, en wederom met een Touring. En dat is een mooie uitdaging, want van de huidige BMW M5 bestaat geen stationwagen, en die gaat er ook niet komen. Infinitas gaat dus een BMW 5-serie Touring ombouwen tot M5, om vervolgens de 4,4-liter V8 op te peppen tot 1.000 pk en 1.200 Nm. Het doel is een topsnelheid van meer dan 400 km/u. Aan het einde van dit jaar moet de G-Power Hurricane 2 het nieuwe record gaan vestigen.

De 0-100-tijd van de G-Power Hurricane 2 moet een kleine 2,5 seconden zijn. De motor moet hiervoor grondig onder handen worden genomen, onder meer met nieuwe turbo’s. Uiteindelijk zullen Infinitas en G-Power de kit aanbieden voor M5-eigenaren voor een prijs van ongeveer 100.000 euro. Voor nu toont Infinitas alleen nog maar een normale M5, dus nog niet de Touring. We zullen je uiteraard op de hoogte houden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws
Magazines