Mensen die voor het eerst een airfryer kopen, moeten ineens álles uit de airfryer eten en daar iedereen over vertellen bij verjaardagen en partijen. BMW lijkt hetzelfde te hebben, maar dan met de herontdekte liefde voor stationwagens. ‘Als Touring is het lekkerder, en gezonder!’, horen we ze al zeggen. En gelijk hebben ze. Volgens verse geruchten is het merk bezig met de derde generatie BMW M5 Touring en hij zou over twee jaar al verschijnen.

BMWblog.com baseert het nieuws op een forumpost van ene ‘ynguldyn’. Je moet altijd huiverig zijn voor geruchten van anonieme forumgebruikers, maar volgens de website is dit in het verleden vaker een betrouwbare bron gebleken. In 2024 zou de volgende generatie BMW M5 verschijnen met de interne aanduiding G90. De BMW M5 Touring zou de aanduiding G99 krijgen.

Vooralsnog is er nog geen bewijs gespot op de openbare weg. BMW is wel al druk bezig met het testen van de BMW M5 Sedan (G90) in de buurt van de Nürburgring. De volgende generatie M5 wordt een plug-in hybride en de Touring-versie zou dat dan ook zijn. Als de geruchten waar blijken, dan zullen we de BMW M5 Touring binnen aanzienlijke tijd een keer in camouflage moeten spotten.

De specificaties van de BMW M5 Touring (G99)

Momenteel wordt aangenomen dat de volgende generatie M5 dezelfde aandrijflijn als de aankomende BMW XM gebruikt, wat ook volstrekt logisch zou zijn. Deze 4,4-liter V8 krijgt hulp van een elektromotor en produceert 650 pk en 800 Nm. Een hetere versie van de XM krijgt 750 pk en 1.000 Nm. Het vermogen van de BMW M5 Touring zal ook zoiets zijn. Áls hij komt…

BMW bouwde ooit een geheime M5 Touring met een V12

De V12 uit een McLaren F1, zelfs

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)