TopGear reed onlangs met BMW's nieuwste feestnummer, de M6 Gran Coupé. In het volgende nummer lees je er alles over; hier alvast de eerste indrukken.

Testobject: BMW 6-serie
Uitvoering: M6 Gran Coupé
Locatie: München en omstreken
Weersomstandigheden: heerlijk pre-zomerdagje – 20 graden en zon

Wat reden we?
De auto die we als BMW's nieuwe performance-vlaggenschip mogen beschouwen: de M6 Gran Coupé.

Beviel het?
Rare vraag. We waren eerder al behoorlijk lyrisch over de M5, de M6 Coupé en de M6 Cabrio, dus dan zouden we de M6 Gran Coupé ineens drie keer niks vinden? Integendeel, deze nieuwste M geeft die (technisch identieke) auto's wat ons betreft zelfs het nakijken. Want zeg zelf: is dit niet een van de lekkerste auto's die op dit moment op de markt zijn? De lange wielbasis en het daarbij behorende gestrekte silhouet maken van de Gran Coupé toch al de mooiste 6-serie; als de 560 pk sterke twinturbo M V8 zich er dan ook nog eens mee gaat bemoeien, blijft er weinig te wensen over.

Nog bijzonderheden?
Ach, tja, niet echt hoor. We hebben op de Autobahn even de (begrensde!) top van 305 km/u aangetikt, dat is alles. Dat ging overigens net zo moeiteloos als je zou verwachten: de M6 stoomt er in luttele seconden naartoe met de schier oneindige kracht, de rotsvaste stabiliteit én de schrikbarende brul van een bronstige neushoorn. Verder blijft de Dynamic Drive-knop waarmee je in BMW's kunt wisselen tussen comfort- en sportmodussen verslavend, de auto ontspant en kalmeert daadwerkelijk wanneer je even klaar bent met hard gaan.

Welke modellen komen er, wanneer staan ze in de showroom en wat gaan ze kosten?
Je kunt je M6 Gran Coupé standaard bestellen (top 250 km/u) of met M Driver's Package (305 km/u). Hij is in Nederland vanaf 158.000 euro te krijgen en staat in juli bij de dealer.

Kom maar door met dat eindoordeel dan!
Moet het behalve achterlijk snel ook luxe en ruim zijn, en vind je een M5 niet bijzonder genoeg, dan is de M6 Gran Coupé je auto. Z'n carrosserie is schitterend, het interieur overweldigend en de aandrijflijn benadert de perfectie. Neem er een met bruin leer, 20-inch velgen en keramische remmen.

Reacties