Daar zijn ze dan: de BMW X3 M en X4 M. Inderdaad, de enige échte M-modellen van de broertjes. Je wist dat ze eraan zaten te komen. Dit is wat we van de BMW X3 M en X4 M weten.

Zoals je kunt zien zijn beide modellen nog in camouflage gehuld. Maar inschatten hoe de BMW X3 M en X4 M straks voor de dag komen, is niet zo moeilijk. Het schijnt namelijk vooral de onderhuidse techniek te zijn waar BMW nog mee bezig is. Aan het uiterlijke vertoon zal niet veel meer veranderd worden. Dus denk dat cyberachtige Spider-man-printje even weg en je hebt een goed beeld voor je.

‘nieuw ontwikkelde’ zescilinder

Over de techniek gesproken: fijn nieuws vanuit BMW. Hoewel we vorige week nog meldden dat de nieuwe BMW X2 M35i geen zes-in-lijn krijgt, krijgen de BMW X3 M en X4 M wel allebei een zescilinder. Eentje die volgens BMW ‘nieuw ontwikkeld’ is. Hun officiële bericht laat het daarbij. Denken we dat BMW daadwerkelijk een compleet nieuwe motor ontwikkeld heeft? Nee. Waarschijnlijk gaat het om wat aanpassingen aan een bestaande zescilinder.

Verder is er bekend dat BMW haar xDrive 4WD-systeem heeft afgestemd op de twee grote M’s, voor een ‘prestatie-georiënteerde overdracht van motorkracht naar alle vier wielen’. Of dat net zo lekker gaat werken als in de nieuwe M5 moeten we nog even afwachten.

Over het aantal pk’s et cetera weten we nog niks. Maar, we durven wel een gokje te doen: deze auto’s krijgen een boel van alles.
 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)