Dat je er als tuner in slaagt een auto eruit te laten zien als een ijsje, is knap. Helemaal als het gaat om de BMW Z4 M Coupé. Dit is wat de zoetekauwen van AC Schnitzer ervan hebben gemaakt.

We kunnen ons niet voorstellen dat je je dure Z4 M Coupé op deze manier laat mishandelen. En dat je er ook nog een paar duizend euro extra voor betaalt is al helemaal niet te bevatten. Wat is dat toch met die belachelijke kleurstellingen en die opzichtige bodykits? En dat rare vleugeltje op het dak maakt het er zeker niet beter op. Met een beetje optische tuning kun je een mooie auto soms nog wat mooier maken, maar daar is in het geval van deze Beemer geen sprake van. Al is het gelukkig niet alleen maar kommer en kwel. De nieuwe 20 inch velgen vinden we bijvoorbeeld best goed staan.

Verder hebben de boys van Schnitzer ergens in het binnenste van de zescilinder nog wat extra paardenkrachten weten te mobiliseren. Het gaat weliswaar om een bescheiden winst van 343 naar 350 pk, maar het is een kniesoor die daar op let. Een relatief kleine ingreep maar toch een slimme zet, is het verwijderen van de elektronische snelheidsbegrenzer. Dat zijn tenminste stappen! Verder is Schnitzer ook slim genoeg geweest om een differentieel met een kortere overbrenging van 3,9:1 en iets van Short Shift in de versnellingsbak te monteren. Daar zou dit gebakje soepeler van gaan rijden. En is dat niet waar het allemaal om draait?

Reacties

Meer van TopGear