Slik. Na de oogverblindende Zagato Coupé, op basis van de BMW Z4, komen BMW en het Italiaanse designhuis Zagato met een open versie van dezelfde auto: de Roadster. Aan wie kunnen we onze organen en ledematen slijten?

De Coupé werd enkele maanden geleden onthuld op het Concorso d’Eleganza van Villa d’Este. Na de enthousiaste reacties op die auto werd al snel besloten dat het dak eraf zou gaan; slechts zes weken kostte het de handenarbeiders van BMW en Zagato om de open tweezitter te creëren. De auto was op tijd af om afgelopen weekend onthuld te worden op het al even prestigieuze Concours d’Elegance van Pebble Beach.

In tegenstelling tot de standaard Z4 heeft de Zagato Roadster geen stalen vouwdak, maar een ouderwetse stoffen softtop. Prachtig. Wanneer het is neergeklapt, wordt het afgedekt door de voor Zagato zo typerende doppia gobba, oftewel double bubble, die de lijnen van de motorkap doen doorlopen in het achtersteven. Op de voorkant en flanken prijken extra luchtinlaten, terwijl de achterkant in zijn geheel niet meer als Z4 te herkennen is. Uiteraard is ook hier volop met Z’jes gestrooid: onder andere in de grille en in het interieur zien we ze terugkomen, zodat er geen twijfel bestaat over hoe speciaal deze auto is.

Wederom rept BMW met geen woord over de motorisering, maar aangezien de Zagato Coupé zijn basis in de Z4 sDrive35is (340 pk) bleek te vinden, mogen we er wel van uitgaan dat de Roadster met dezelfde lekkere techniek is uitgerust.

Reacties