Eieren voor je geld kiezen, luidt het spreekwoord. Of misschien iets van ‘beter ten halve gekeerd’. Hoe dan ook, deze man bleef bij zijn principes en het kostte hem 30.000 pond, omgerekend ruim 33.000 euro, voor een snelheidsboete van slechts 100 pond (zo’n 110 euro). En dat alles omdat hij zelf niet kon geloven dat hij daar te hard had gereden.

Het was meneer Keedwell uit Bristol die de boete ontving en beweerde dat hij de snelheidslimiet niet had overschreden. Het ging om een 50-kilometer zone waar hij 56 km/u zou hebben gereden tijdens een dagje uit in Worcester in 2016.

‘Ik was erg verbaasd toen ik een paar dagen later de boete binnenkreeg’, vertelt meneer Keedwell aan de BBC. ‘Ik kon echt niet geloven dat ik te hard had gereden. Het heeft een simpel dagje uit wel goed verpest.’ Meneer Keedwell bleef erbij dat hij zich wel degelijk aan de snelheidslimiet had gehouden.

Boete aanvechten – een duur grapje

Hij besloot de hulp in te roepen van een video- en elektronica-expert. De expert legde aan de rechtbank uit dat een auto op de tegenliggende baan de camera misschien af liet gaan, of dat de camera niet goed werkte. De zaak omtrent de boete ging drie jaar lang door. Hij verloor de rechtszaak en een hoger beroep.

‘Ik word zo ziek van het systeem dat altijd de gewone burger benadeelt’, zegt hij. ‘Ik heb spijt van hoeveel geld ik hierin heb gestoken, maar ik wilde gewoon gerechtigheid.’ Een vertegenwoordiger van de rechtbank zei dat er wat problemen waren bij de verdediging. De zaak duurde daarom langer, want er moest bewijs komen van experts.

Foto: Politie Rotterdam

Reacties

  • Ikke heeft op 11 september 2019 geschreven:

    Gewoon machtsmisbruik

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear