Als je de alleen de binnenkant van deze caravan zou bekijken, zou je niet zeggen dat het een unit is van flink meer dan een kwart miljoen. Het hout lijkt wel multiplex en de aankleding is verder nogal karig. Je mag het ook minimalistisch noemen. De buitenkant straalt al een stuk meer welvaart uit, maar het grote geheim zie je niet. In deze Bowlus Volterra zit een 17-kWh batterij verstopt.

Volgens Bowlus is de Volterra de eerste volledig elektrische RV (Recreational Vehicle) ter wereld. Dat betekent niet dat de caravan op eigen kracht richting de camping rijdt, maar dat alles in de sleurhut op elektriciteit werkt. Ook laadt de Volterra zichzelf automatisch op met zonnepanelen en kun je met deze stroom zelfs je elektrische auto opladen.

De Bowlus Volterra kan helemaal van het net

Je zou met deze caravan helemaal ‘off the grid’ kunnen gaan. Om die reden is er ook een extra grote verswatertank (bijna 200 liter) en satelliet-internet van Starlink aan boord. Qua luxevoorzieningen krijg je een inductiekookstel, airconditioning en een badkamer, en je kunt met z’n vieren slapen in de Bowlus Volterra. Het is in ieder geval een coole caravan om achter je Rivian te hangen.

Door de glimmende aluminium buitenkant heeft de Bowlus Volterra wel iets weg van een AirStream-caravan. De 17-kWh accu zal wat kosten, maar voor het grootste deel betaal je gewoon voor de uitstraling van de sleurhut. Het maken van de aluminium koets zal een prijzig klusje zijn. Een normale Bowlus zonder elektrisch systeem kost je al zo’n 280.000 euro.

Dat hout wat wij net nog karig noemden, zal (tegenwoordig) ook niet zo goedkoop zijn. Wat voor soort hout het precies is, vermeldt Bowlus niet. Hoe dan ook: mensen betalen de laatste tijd grof geld voor campers en caravans. Dus áls je het kunt vragen, waarom ook niet?

Reacties

  • Kees heeft op 11 augustus 2022 geschreven:

    Onzin verhaal. Knaus is/was de eerste volledig electrische sleurhut. Kost ook een stuk minder. Bij deze sleurhut koop je wel comfort natuurlijk.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)