Brabantse YouTuber koopt tank om te restaureren

Wanneer een auto opknappen niet uitdagend genoeg meer is...

Foto('s): Emile LuijbenEmile Luijben YouTuber Mastermilo82 Russische tank
Emile Luijben YouTuber Mastermilo82 Russische tank

Er bestaan mensen die genoeg tijd, kennis en liquide middelen hebben om oude voertuigen terug te brengen naar hun originele staat. En zoals met alles in het leven heb je ook daarin baas boven baas. Zo is er de Brabantse Emile Luijben, die wellicht beter bekendstaat als mastermilo82 op YouTube. De beste man heeft in Engeland een tank opgekocht met als doel deze te restaureren.

Golfoorlog

Het gaat om een T55-tank die ooit uit een Russische fabriek is gerold om dienst te doen in de Golfoorlog. In een interview met Omroep Brabant vertelt Emile: ‘Hij heeft wel echt actie gezien. Deze tank is Koeweit binnengereden en naderhand, toen de oorlog voorbij was, hebben ze hem daar achtergelaten. Uiteindelijk heeft iemand het gevaarte naar Engeland verscheept.’

Kanon

Emile’s doel is om de tank helemaal te strippen en weer in elkaar te zetten, in de hoop dat deze uiteindelijk weer tot leven komt. Het kanon blijft trouwens in Engeland, want die mag ons kikkerlandje niet in. De Brabander hoopt het stuk schroot, waarvoor hij zo’n 13.000 euro heeft neergeteld, ergens in oktober naar Nederland te hebben gebracht. We kunnen niet wachten op de video’s van het uiteindelijke resultaat.

Reacties
  1. Naamverplicht zegt op 13 september 2018 om 11:21:

    Woont deze Brabander niet in België? Z’n wagen is in ieder geval op een Belgische plaat ingeschreven en wat ik van zijn youtube-filmpjes gezien heb, woont hij ergens op de grens?

    • Bert zegt op 7 maart 2019 om 19:00:

      Hij woont in baarle nassau

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken