Er bestaan mensen die genoeg tijd, kennis en liquide middelen hebben om oude voertuigen terug te brengen naar hun originele staat. En zoals met alles in het leven heb je ook daarin baas boven baas. Zo is er de Brabantse Emile Luijben, die wellicht beter bekendstaat als mastermilo82 op YouTube. De beste man heeft in Engeland een tank opgekocht met als doel deze te restaureren.

Golfoorlog

Het gaat om een T55-tank die ooit uit een Russische fabriek is gerold om dienst te doen in de Golfoorlog. In een interview met Omroep Brabant vertelt Emile: ‘Hij heeft wel echt actie gezien. Deze tank is Koeweit binnengereden en naderhand, toen de oorlog voorbij was, hebben ze hem daar achtergelaten. Uiteindelijk heeft iemand het gevaarte naar Engeland verscheept.’

Kanon

Emile’s doel is om de tank helemaal te strippen en weer in elkaar te zetten, in de hoop dat deze uiteindelijk weer tot leven komt. Het kanon blijft trouwens in Engeland, want die mag ons kikkerlandje niet in. De Brabander hoopt het stuk schroot, waarvoor hij zo’n 13.000 euro heeft neergeteld, ergens in oktober naar Nederland te hebben gebracht. We kunnen niet wachten op de video’s van het uiteindelijke resultaat.

Advertentie

Reacties

 • Naamverplicht says at 13 september 2018:

  Woont deze Brabander niet in België? Z’n wagen is in ieder geval op een Belgische plaat ingeschreven en wat ik van zijn youtube-filmpjes gezien heb, woont hij ergens op de grens?

  • Bert says at 7 maart 2019:

   Hij woont in baarle nassau

   Reply
  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie