Het is Brabus wederom gelukt om van een toch al opmerkelijke Mercedes een nog opmerkelijkere Mercedes te maken. Deze keer is Mercedes-Maybach S 580 aan de beurt. Nee, het ligt niet aan je scherm: dit is echt hoe het interieur van de Brabus 600 Masterpiece eruitziet. Ze lijken wel inspiratie te hebben geleend bij Mansory, en dat is nooit een goed idee.

Brabus voegt koolstofvezel spulletjes toe aan de buitenkant voor de uitstraling, maar ook om de aerodynamica te verbeteren, schijnbaar. Zo heeft de Maybach een splitter onder de voorbumper, en de nieuwe diffuser sluit aan bij het nieuwe sportuitlaatsysteem, dat ook van Brabus komt. Het geheel staat op 22-inch gesmede wielen. De buitenkant van de Maybach is nog vrij subtiel, zeker als je het vergelijkt met de binnenkant.

Zet bij het instappen vooral je donkerste zonnebril op. Brabus kiest er namelijk voor om het interieur volledig in turquoise uit te voeren. Van het stuur tot de stoelen en de deuren; alles moet eraan geloven. Hier en daar kun je je ogen wat rust geven door naar het koolstofvezel te staren. Uiteraard is dit interieur geen verplichting: je mag bij Brabus gewoon je eigen kleuren kiezen.

Specificaties van de Brabus 600 Masterpiece

De turbo’s worden vervangen door grotere compressors met versterkte lagers. Ook krijgt de motorsoftware een update. Dat samen zorgt ervoor dat het vermogen van de 4,0-liter V8 groeit met 97 pk en het koppel met 100 Nm. De motor produceert nu maar liefst 600 pk en 800 Nm. In alle luxe ga je van 0 naar 100 km/u in 4,5 seconden.

De Maybach blijft ook als Brabus 600 Masterpiece aan de zware kant. Het gewicht van de sedan is 2.299 kilo. De topsnelheid is trouwens begrensd op 250 km/u. De krachten gaan via een automaat met negen versnellingen naar alle vier de wielen. Het prijskaartje? Brabus wil graag 342.617 euro voor deze 600 ontvangen. En dan moet je in Nederland nog even langs de fiscus voor de BPM.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)