En je dacht dat de dagelijkse creaties van Brabus al gek waren. Dit is de geheel nieuwe Brabus 900 Crawler. Gebouwd om de 45e verjaardag van de tuner uit Bottrop te vieren. Het is een woestijnracer met een buizenframechassis met wat plaatwerk dat lijkt op dat van de G-klasse. De extreme offroader is niet bedoeld voor op straat.

De komende drie jaar moeten vijftien exemplaren van de Brabus 900 Crawler de fabriek verlaten. Elk exemplaar krijgt de V8 van Mercedes, maar dan wel opgeboord tot 4,5 liter en met een vermogen van 900 pk. Het plaatwerk is gemaakt van koolstofvezel.

De Brabus 900 Crawler heeft genoeg bodemspeling

Er is (natuurlijk) permanente vierwielaandrijving en een automatische transmissie met negen versnellingen. Gigantische offroad-banden, portaalassen en 53 centimeter bodemvrijheid ontbreken ook niet. De veerweg is 160 millimeter. Genoeg om een woestijntje of twee te overmeesteren.

Brabus denkt dat zelfs met alle offroad-goodies, de Crawler van zo’n twee ton de sprint van 0 naar 100 km/u in 3,4 seconden zou moeten halen. Geen woord over hoe snel hij op het zand zal gaan, maar we vermoeden dat ie alsnog in de categorie ‘bloedsnel’ valt. De topsnelheid is beperkt tot 160 km/u om de banden te beschermen.

Het interieur (als je het zo mag noemen) bestaat uit vier pittig ogende Recaros van koolstofvezel. Ze zijn bekleed met een felrode Silvertex-stof die Brabus meestal op zijn boten gebruikt. De tellers en het stuur komen van Mercedes en op het scherm zie je een speciale soort offroad-navigatie. Wat dat moois allemaal mag kosten? Als je snel bent mag je één van de vijftien Brabus 900 Crawlers kopen voor 749.000 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)