Eerder deze week trok Mercedes-Benz al van leer met de CL 63 en de C 65 AMG, maar behalve de huistuner is er nog een bedrijf dat wel eens wat met Benzen doet. Met de SV12 S Biturbo Coupé wil Brabus waarschijnlijk alleen maar zeggen dat alle concurrenten prutsers zijn.

Eerst maar eens wat cijfers. Waar je met de CL 65 AMG kunt beschikken over een toch niet onaardige 612 pk, daar tovert Brabus uit hetzelfde motorblok maar liefst 730 pk tevoorschijn. In eerste instantie werd daarvoor de inhoud van het standaard motorblok van de CL 600 vergroot van 5,5 liter tot 6,3 liter. Verder heeft het blok een andere krukas, andere nokkenassen en ook aan de cilinderkoppen en het uitlaatspruitstuk is wat geschaafd.

Met dit soort waarden kom je aan behoorlijke acceleratietijden: 0 tot 100 km/u in 4,0 seconden, en ook de 200 km/u bereik je in een tijd waarin je met een Golf nog niet eens op 100 km/u zit. Met een elektronisch begrensde topsnelheid van 340 km/u is deze beestachtige Brabus bovendien de snelste coupé ter wereld.

In Duitsland moet je voor dit apparaat een kleine 179.000 euro op je bankrekening hebben staan. Voor dat bedrag heb je hier in Nederland nog niet eens een gewone CL 600, want na heffing van BTW en BPM staat die voor 212.700 euro in de boeken. Het is gewoon niet eerlijk…

Reacties