In de tijd dat Daimler en Chrysler nog in één bedje lagen, wilde Brabus nog weleens aan de haal gaan met een Chrysler. Maar behalve dat moment kunnen we ons maar bijzonder weinig keren heugen dat Brabus vreemdging met andere merken dan Mercedes of Smart. Als je nu Mitsubishi roept, dan ben je in de war met AMG. Ja, er was ooit een Mitsubishi Galant AMG. Andere tijden.
Brabus komt vandaag doodleuk met drie nieuwtjes: een Rolls-Royce Ghost, een Porsche 911 Turbo S en een Porsche Taycan. Normaal brachten ze vreemde merken onder bij hun subdivisie Startech. Om maar gelijk je nieuwsgierigheid te bevredigen: nee, de Porsche Taycan kreeg geen extra vermogen. De 911 en de Rolls-Royce krijgen er wel iets bij van Brabus.
De Brabus Rolls-Royce Ghost
Brabus monteert een aantal aerodynamische onderdelen onder de Ghost, bijvoorbeeld een koolstofvezel splitter en een diffuser van hetzelfde spul. Dit materiaal weigerde Rolls – op de velgen na – zelf aan de buitenkant van de auto te gebruiken. De tuner voorziet de edele sedan van 22-inch Monoblock M-wielen en pakt het interieur stevig aan met wit leer en nog meer koolstofvezel.
De 6,75-liter V12 krijgt 130 pk extra waardoor het vermogen nu in totaal 700 pk is. Het koppel bedraagt 950 Nm. De 0-100-tijd is nu 4,6 seconden met een topsnelheid van 250 km/u. Ook onder de motorkap hebben ze de boel opgeleukt. Aan het onderstel lijkt Brabus niets te doen.
De twee Porsches van Brabus
De Porsche 911 Turbo S Cabriolet krijgt er maar liefst 170 pk bij, waardoor de totale output nu 820 pk is. Brabus monteerde nieuw turbo’s voor de vermogenskuur. De nieuwe 0-100-tijd is 2,5 seconden. Daarnaast krijgt de Porsche wat nieuwe deeltjes voor de buitenkant, nieuwe velgen en een op maat gemaakt interieur.
Zoals gezegd: aan motortuning durft Brabus zich bij de elektrische Porsche Taycan niet te wagen. Daarom ontwikkelen ze voor deze auto alleen nieuwe koolstofvezel delen voor de buitenkant en een knalgroen interieur. Overigens mag je bij alle auto’s zelf je eigen interieur samenstellen met Brabus. Het hoeft (gelukkig) allemaal niet zo uitgesproken als bij deze voorbeelden.
Reacties