Als je denkt dat het nog weleens lucratief kan zijn om met valse kentekenplaten een onbemande pomp leeg te schenken in een tankwagentje, dan valt dat vies tegen. Bij de tankstations zonder bemanning, is een limiet ingesteld. Dit limiet werd vorig jaar overigens wel verhoogd naar 200 euro vanwege de hoge brandstofprijzen.

Vat dit overigens niet op als het advies om bij een bemande pomp te gaan jatten omdat je daar meer kunt tanken (vrachtwagens moeten daar immers ook kunnen tappen). Gewoon betalen voor je benzine of diesel. Dat is precies dat deze dieseldieven in het Amerikaanse Hilltown niet doen. Ze pikken in een ochtend ruim 2.200 liter diesel. De politie deelt nu de foto’s van de overtreders.

Vroeg in de ochtend komt het eerste voertuig aan de pomp. Dit is een kleine vrachtwagen die bijna 1.300 liter diesel meeneemt zonder te betalen. De bestuurder heeft een apparaatje op zak om de pomp te foppen zodat hij niet hoeft te dokken. Een tanklimiet is niet aanwezig, of de limiet is ook omzeild door hetzelfde apparaatje.

Nog geen twee uur later komt een Ford F-150 aan dezelfde pomp. Achterin ligt een losse brandstoftank waar bijna 990 liter in gaat. Ook deze bestuurder smeert hem zonder te lappen. Omgerekend maken de dieven 2.800 euro aan diesel buit. Hier zou het gaan om meer dan 4.200 euro aan diesel. Vooralsnog zijn de boeven niet gepakt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear