Toen Bugatti eerder dit jaar hun sinistere La Voiture Noire aankondigde, werden er heel veel miljardairs verdrietig. Van deze opper-Bugatti, een eerbetoon aan de klassieke Type 57 SC Atlantic, wordt er namelijk maar één gemaakt. Gelukkig is Bugatti de beroerdste niet en komen ze nu met een eerbetoon aan dit eerbetoon – in de vorm van niet een, maar twee speciale uitvoeringen van de Chiron. De naam: Bugatti Chiron Noire. Hé, het is maandag, niet te veel creativiteit verwachten.

Als koper van een Bugatti Chiron Noire kun je kiezen uit de edities Elégance en Sportive. De eerste heeft een carrosserie van kaal zwart koolstofvezel met accenten van mat gepolijst aluminium. De Bugatti-badge is van massief zilver en zowel buiten als binnen vind je talloze Noire-inscripties terug. De Sportive – onze keuze, moeten we eerlijk toegeven – valt op door de matte finish van zijn koolstofvezel carrosserie. Verder zijn alle accenten, de wielen, de grille en zelfs de uitlaten uitgevoerd in matzwart. Ook in het interieur is dit het overheersende thema. Je koopt niet voor niets een auto die ‘Noire’ heet.

De specificaties van de Bugatti Chiron Noire blijven ongewijzigd: een 8,0-liter W16, 1.500 pk, 1.600 Nm. Je had ook niet echt méér nodig, gokken we zo. Ook deze speciale editie is uiteraard gelimiteerd: er worden slechts twintig exemplaren van de Chiron Noire gemaakt. Ze kosten 3 miljoen euro per stuk, exclusief belastingen. Liever een Chiron Sport in deze uitvoering? Geen probleem: dat kost je 100.000 euro extra.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)