Zoveel dagen in een jaar, zoveel Bugatti-special editions. In dit geval gaat het om ‘Les Légendes du Ciel’, en als je een beetje Frans spreekt, weet je dat dat ‘De Legendes van de Lucht’ betekent. Deze Bugatti Chiron Sport is dan ook een eerbetoon aan piloten, en specifiek aan de Bugatti-coureurs van de vroege 20e eeuw.

Albert Divo, Robert Benoist en Bartolomeo ‘Meo’ Costantini raceten namelijk niet alleen met Bugatti’s, maar waren ook piloten voor de Franse luchtmacht. En Roland Garros reed een Bugatti Type 18 als hij niet door de lucht suisde. Er is dus zeker een connectie tussen Bugatti en vliegeniers. Ettore Bugatti ontwierp zelf ook vliegtuigmotoren en was bezig om een vliegtuig te bouwen om het snelheidsrecord te breken toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak.

We zijn bij TopGear normaal gezien geen fan van overbodige special editions, maar deze piloten-Bugatti Chiron Sport ziet er ontegenzeggelijk bijzonder uit. Er worden er slechts twintig gebouwd voor een prijs van 2,88 miljoen euro per stuk (exclusief belastingen). Onderhuids is het een ‘standaard’ Chiron Sport met de bekende 8,0-liter W16, goed voor 1.500 pk en 1.600 Nm. Dat betekent 0-100 in minder dan 2,5 seconden, 0-200 in minder dan 6,5 seconden en 0-300 in zo’n 13,6 seconden. Z’n topsnelheid is 420 km/u. Dat moet genoeg zijn om de dappere gevechtspiloten te eren.

Oh, en hij heeft een glimmende nieuwe grille. Die sluit mooi aan bij de matgrijze Gris Serpent-lak. Sportieve piloten zullen de witte glimmende streep over het midden van de Bugatti Chiron Sport ‘Les Légendes du Ciel’ op prijs stellen. Vlak achter de voorwielen prijkt de Franse driekleur. In het interieur vind je lichtbruin leer en diamantgesneden aluminium. Een speciaal logo prijkt op de deuren, hoofdsteunen, middenconsole en op andere plaatsen waar het nog paste.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)