Het heeft er alle schijn van dat Bugatti er een tweede modelreeks bij gaat krijgen. De volslagen maffe Galibier, met acht uitlaten en een klapwiekmotorkap, wordt al sinds september de wereld rond gevlogen om reacties te peilen bij Veyron-eigenaren en andere potentiële kopers. Hun reacties blijken zeer positief.

Waar wacht VAG dan nog op? Nou, ze hebben momenteel even wat aandelen in de uitverkoop. Dus worden er tot de zomer geen radicale nieuwe modellen aangekondigd die de wenkbrauwen van belangrijke mensen zouden kunnen doen fronsen. Autocar laat echter weten dat de productieversie van Galibier er nagenoeg zeker komt.

In dat geval zou hij, wellicht hier en daar wat aangepast, in 2013 het levenslicht zien. De Galibier moet een relatieve lichtgewicht auto worden dankzij veel koolstofvezel onderdelen. Hij heeft dezelfde W16-motor als de Veyron, maar met twee superchargers in plaats van vier turbo’s. Ook heeft hij geen dsg-transmissie, maar een ‘gewone’ achttraps automaat. Er zouden slechts 300 exemplaren geproduceerd worden - 50 stuks per jaar – en de prijs zou rond de 1 miljoen euro liggen. De Nederlandse vrachtlading aan belastingen even niet meegerekend…

Reacties

Meer van TopGear