Als we een Pokémon waren, hadden we onszelf pijn gedaan uit verwarring. Elke maand fluistert de CEO van Bugatti journalisten iets anders in als hem gevraagd wordt naar een eventuele SUV van Bugatti. Zeker is dat er een nieuwe Bugatti onderweg is, de grote vraag is alleen: wat wordt het?

Ontwerper Sajdin Osmancevic speelt graag met de gedachte dat Bugatti met een SUV komt. Hij renderde de Spartacus (geen officiële naam), een hyper-SUV met duidelijke design-elementen van Bugatti, zoals de kenmerkende grille en de boog over de zijkant. Mooi hoef je de monstruositeit niet te vinden, indrukwekkend is ie wel.

Zou Bugatti dwaas genoeg zijn om de W16 met 1.500 pk in zo’n hyper-SUV te lepelen? Mocht Bugatti zijn ziel verkopen voor de commercie, dan weet je in ieder geval zeker dat ze de snelste SUV ooit zullen maken. Op dit moment bezit de Bentayga die titel, met een top van 306 km/u.

Zeker is dat het nieuwe model van Bugatti niet het onderstel zal delen met Lamborghini of Audi. De Bugatti Spartacus is dus geen Audi Q7 of Lamborghini Urus met een nieuwe grille en dezelfde onderdelen. Verder is het voor nu nog speculeren.

Reacties

 • M heeft op 1 augustus 2019 geschreven:

  Subtiel is anders… Dit komt zeker in m’n top 10 lelijkste modellen ooit ! Ook prima, opluchting : ik zal zeker niet tot de doelgroep behoren.

  Reageer
 • Chris heeft op 30 juli 2019 geschreven:

  Dit is in ieder geval wat aantrekkelijker en spannender dan de huidige platgeslagen olifanten van Bugatti.

  Reageer
 • Jelle heeft op 30 juli 2019 geschreven:

  Gaaf, hier zou alleen Bugatti mee wegkomen wat mij betreft.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear