Wil je een Bugatti, maar vind je dat hele Chiron-gedoe wat te comfortabel? Te makkelijk? Te veilig? Je kunt je miljoenen euro’s natuurlijk ook uitgeven aan een oorspronkelijke Bugatti Type 35, of je pakt de zaken nog verstandiger aan en koopt een van deze apparaten.

Pur Sang, een Argentijns bedrijf dat niet meer dan twintig auto’s per jaar produceert, bouwt replica’s van de Bugatti Type 35, nauwkeurig tot op het laatste boutje. Zo krijg je voor een tiende van de prijs een auto die je laat ervaren hoe het rijden was in de jaren dertig: kaal en ruig. Je worstelt het enorme stuur door de bochten, je stuurt vanuit je schouders, en je wringt de supercharged 2,0-liter achtcilinder uit.

Hij voelt nog relatief snel aan ook – in die tijd moet ie een soort raket zijn geweest. Natuurlijk is de filosofie erachter een andere, maar ooit was deze auto een demonstratie van de genialiteit van Ettore Bugatti, en lag ie meerdere straatlengtes voor op de concurrentie. Dat zou je nu ook over de Chiron kunnen zeggen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear