Het heeft er alle schijn van dat we volgend jaar kennis kunnen maken met een dakloze versie van de Bugatti Veyron. Volgens onbevestigde geruchten zou het gaan om een totale productie van slechts tachtig stuks, die allemaal al verkocht zijn.

Voor volgend jaar heeft Bugatti een bestelling geplaatst van vierhonderd W16 motoren, en dat terwijl er maar driehonderd Veyrons in de planning staan. Als we dan even uitgaan van die tachtig Veyrons Targa – of Spider – dan blijven er volgens ons altijd nog twintig motoren in een krat staan. Misschien zijn die dan wel voorbestemd om onder de motorkap van een Bentley Arnage te komen.

Om de Veyron zonder dak te kunnen laten rijden, zullen zowel de carrosserie als het chassis op enkele punten worden aangepast om de torsiestijfheid op peil te houden. Het accelererend vermogen van de Veyron zal daar nauwelijks onder leiden, maar de topsnelheid wordt beperkt tot 340 km/u. Knappe jongen die bij die snelheid zijn haardos in de waagschaal stelt. Overigens zul je met je dakloze Veyron wel het weerbericht in de gaten moeten houden, want het verwijderbare dakje kun je dus niet meenemen.

Reacties

Meer van TopGear