De huidige dollarkoers maakt ons werk wat makkelijker, want we hoeven alle prijzen eigenlijk niet meer om te rekenen. Een wiel van 35.000 dollar kost grofweg 35.000 euro. Wel vervelend is dat auto-onderdelen uit Amerika momenteel een stuk duurder zijn dan eerst – normaal kreeg je nog een leuke korting als je bij het afrekenen de boel omzette naar euro’s.

Goed, een wiel van 35.000 dollar dus. De velg van de Bugatti Veyron kost zo’n 25.000 euro en de band van Michelin die op de velg zit gelijmd, kost nog eens 10.000 euro. De kosten van de wielen zullen overigens niet in het materiaal zitten, maar Bugatti moet de ontwikkelingskosten over een zeer beperkte oplage terugverdienen. En het blijft een commercieel bedrijf.

Waterjet Channel heeft een door Bugatti afgekeurd wiel in handen gekregen. In naam der wetenschap leggen ze hem onder een hogedrukspuit op steroïden. Zo kunnen alle kijkbuiskindertjes over het hele internet zien hoe een wiel van 35.000 euro er vanbinnen uitziet. Kleine spoiler om teleurstellingen te voorkomen: het ding ziet er vanbinnen niet héél anders uit dan jouw eigen velgjes.

Het Bugatti-wiel van 35.000 euro vanbinnen

Het enige wat echt afwijkend is ten opzichte van de meeste velgen is de kunststof ring aan de binnenkant. Het lijkt een soort milde versie van het Michelin PAX-systeem. Volgens Ed Bolian, die via de telefoon zijn expertise deelt, is de rand van de velg ondieper dan bij een normale velg. Dat is ook een van de redenen dat de banden worden vastgelijmd bij de Veyron.

Lees ook: Bugatti gebruikt koolstofvezel-banden op de Chiron

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)