Onder het mom van ‘het oog wil ook wat’ komt Bugatti alweer met een speciale versie van de Veyron, dit keer de Fbg par Hermès. Daar sta je dan met je ‘gewone’ Veyron. Verkopen die hap en snel deze nieuwe bestellen!
 
Het gaat bij deze versie louter om het uiterlijk vertoon. Bugatti heeft niet gesleuteld aan de techniek. Dat zou waarschijnlijk te kostbaar zijn geworden. Je komt dus absoluut niet sneller van je plek in deze speciale, gelimiteerde versie. Maar ja, wie de specificaties ter hand neemt heeft ook weinig reden tot klagen: 0-100 km/u in 2,5 seconden en een topsnelheid van 407 km/u.
 
De Veyron Fbg par Hermès is in samenwerking met de Parijse zadelmaker Hermès tot stand gekomen. Vanwaar die eenvoudige naam voor deze unieke uitvoering? Fbg par Hermès verwijst naar het hoofdkantoor van Hemès in het achtste arrondissement van Parijs aan de Rue du Faubourg Saint-Honoré.
Geen geborsteld aluminium voor het interieur, maar veel, heel veel koeienhuid, uiteraard speciaal geselecteerd en van de allerhoogste kwaliteit. Overigens is de kleur van het leer identiek aan de lakkleur op de motorkap en spoiler. Al eens eerder gezien? Dat klopt. Bugatti ‘flikte’ hetzelfde kunstje in de jaren twintig met de Type 35.
 
Als je het luttele bedrag van ruim anderhalf miljoen euro aftikt, ben je al halverwege. Dat is namelijk de nettoprijs, exclusief belastingen, maar inclusief een handgemaakt koffer van Hermès.

Reacties

Meer van TopGear