De bloedstollende Lamborghini Reventón was niet eens de duurste of meest exclusieve auto op de autobeurs van Frankfurt. Die eer is voorbehouden aan de Bugatti Veyron Pur Sang. Niet dat-ie lang op Frankfurt te zien was – dit ding van bijna twee miljoen euro was slechts eventjes te zien waarna hij weer veilig werd opgeborgen.

Het gerucht is dat er vijf van dit soort glimmers zijn gebouwd en dat die allemaal al zijn verkocht voor bijna twee miljoen euro per stuk, exclusief BPM en BTW natuurlijk. Maar zeker weten doen we het niet, om er achter te komen moet je toch minstens bestuurder bij Numico zijn geweest. Hoe dan ook, deze Pur Sang-versie – vrij vertaald ‘puur bloed’ – zorgt dat de tot twintig exemplaren gelimiteerde Lambo Reventón toch en beetje gewoontjes oogt.

Het grote verschil tussen de Pur Sang en een gewone Veyron is zoals je kunt zien de lak. Die heeft de Pur Sang namelijk niet. Het is gewoon kaal aluminium wat tot een spiegel is gepolijst, de rest van het plaatwerk bestaat uit carbonfiber. Het ziet er niet alleen veel beter uit dan die tweekleurige kermis op een normale Veyron, het scheelt ook nog eens een kilo of honderd. Aangezien Bugatti geen andere aanpassingen opgeeft kun je stellen dat de gewone lak op die standaard Veyron idioot zwaar is dan.

Honderd kilo minder gewicht, dat zou toch moeten betekenen dat de Pur Sang nog een fractie sneller is dan de gewone Veyron: we geven ons hierbij vrijwillig op om dat bij een huis-tuin-en-keukentest uit te vinden. Misschien dat James May nog wel een rondje wil.

Hoe dan ook: een paar ton meer betalen voor minder lak lijkt ons wat veel: we kennen mensen die voor minder geld je lak verwijderen en waarschijnlijk nog een chipsetje voor de diesel van je vrouw gratis meeleveren. Of je gsm simlock-vrij maken.

Reacties

Meer van TopGear