De Australische Supercar Club heeft er een nieuw speeltje bij. En wat voor een, een heuse Bugatti Veyron. Tien gelukkige leden betalen samen de aanschaf en mogen twee jaar lang, weliswaar op afspraak, genieten van het vermogen.
 
De Supercar Club is een vereniging bestaande uit een groep gefortuneerde enthousiastelingen, die gezamenlijk een aantal supercars aanschaffen en deze ook samen ‘exploiteren’. Nu komt daar dus een Veyron bij. Het genieten blijft overigens beperkt tot 20 dagen per jaar of een maximum van 2.000 kilometer. Gedurende het eerste jaar blijft de Veyron op Europees grondgebied, zodat de heren uit down under ook daadwerkelijk hun gedeelde aanwinst de sporen kunnen geven.
 
Na een jaar wordt de Veyron getransporteerd naar Australië waar de supercar op circuits en private gronden ‘bereden’ kan worden. Het is daar namelijk niet toegestaan om met een linksgestuurde auto op de openbare weg te rijden. Weer een jaar later wordt ie verkocht aan de hoogste bieder en gaan de heren op zoek naar een nieuw speeltje.

Reacties

Meer van TopGear