Cadillic heeft tijdens de Motorshow van Detroit een prototype onthuld: de Cadillac CTS Coupé. Hoewel het nog om een concept gaat, is de kans dat de auto in productie gaat vrij groot.

De Amerikanen hebben ons in het verleden al eens blij gemaakt met de CTS, en op de komst van de CTS-V, kunnen we eerlijk gezegd ook niet wachten. Door in Detroit het plan voor een coupé versie te onthullen kan het bijna niet anders dat 2008 een mooi jaar gaat worden voor Caddy.

Het ontwerpteam van de CTS Coupé heeft zich zoals je ziet laten inspireren door de CTS Sedan. De Coupé is iets korter en heeft voor de rest een heel nieuw jasje. Alleen de zijschermen, koplampen en de grill zijn hetzelfde gebleven. De auto oogt zeer sportief, mede door de grote sloffen waar hij op staat van 21 inch (achter) en 20 inch (voor).

Over de motor deed Cadillac allerminst geheimzinnig, wat ook kan wijzen op het feit dat we deze Coupé binnen niet al te lange tijd zien rondrijden. Er komt een 3.6 V6 motor die maar liefst 306 paardenkrachten gaat leveren, de 2.9 diesel versie levert 208 pk. 

Reacties