Altijd al was Cadillac in Europa een merk voor een zeer bescheiden aantal liefhebbers. Ondanks alle goed bedoelde pogingen dit te veranderen, heeft een groots opgezette Europese importorganisatie het tij niet kunnen keren.
 
Het faillissement van Cadillac Europe, onderdeel van Kroymans, is inmiddels aangevraagd. De import zal zodoende worden overgenomen door General Motors zelf die deze functie weer onderbrengt bij de verschillende Opel-importeurs. Eigenlijk hadden ze dit nooit moeten veranderen. Naar verluid zal ook het aantal Europese landen waar Cadillac leverbaar is worden teruggebracht naar twaalf! Of Nederland daar bij zit, is nog niet bekend.
 
Jaren geleden werd de komst van de nieuwe 2,9-liter V6 diesel door Cadillac aangekondigd. Deze nieuwe motor zou ook in de Opel Insignia een plaats krijgen, die mogelijk voorzien van een Cadillac-grille in Amerika aangeboden zou gaan worden. Maar het zal allemaal niet gebeuren. De diesel is afgeblazen of komt in ieder geval voorlopig niet. Dezelfde V6 zou ook in de nieuwe Saab 9-5 verschijnen, maar ook daar zal wel de streep door gaan.

Reacties

Meer van TopGear