Wanneer je denkt aan de Cadillac CT5, komt waarschijnlijk de CT5-V Blackwing als eerste in je op – en hoe kun je ook anders bij een 678 pk sterke 6,2-liter V8? Vergeet echter niet dat Cadillac ook niet-hardcore-versies van de sedan verkoopt. Vlak voor de autobeurs in Detroit geeft Cadillac, de CT5 een flinke facelift.

Het eerste dat direct opvalt, is de nieuwe voorkant. De koplampen en grille zijn aangepast aan de nieuwe ontwerpstijl van Cadillac. Het is, eh, zeker een bijzondere look. En dan bedoelen we bijzonder niet in de positieve zin. Doe ons liever de Cadillac CT5 van vóór de facelift. Nu we toch zo eerlijk zijn, vinden we het nieuwe gezichtje best wel lelijk.

Aan de binnenkant is het een ander verhaal. Het interieur van deCT5 heeft een fijne upgrade gekregen, wat grotendeels te danken is aan het scherm van 33 (!) inch. De software van Cadillac biedt toegang tot bruikbare apps van Google en er is Apple Carplay en Android Auto. Optioneel is er een rijassistent die ‘Super Cruise’ heet.

Specificaties van de Cadillac CT5 na de facelift

Je kunt de CT5 na de facelift nog gewoon krijgen met een 2,0-liter viercilinder turbomotor die 240 pk en 350 Nm koppel produceert of de 3,0-liter V6 die 340 pk aan vermogen heeft. Het koppel is bij de zescilinder 550 Nm. De motoren zitten altijd vast aan een automatische transmissie met tien versnellingen. Klanten kunnen wel kiezen uit achter- of vierwielaandrijving.

Ergens in de lente van 2024 begint Cadillac met het bouwen van de CT5 facelift. Later, ergens in 2025, volgen de CT5-V en CT5-V Blackwing. Over prijzen wil Cadillac het nog niet hebben, net als over de specificaties van de sterkere V en V Blackwing. Het is de vraag of de CT5 wel naar Nederland komt. De vorige CT5 voerde Cadillac hier niet in door ons belastingklimaat. Wil je per se een CT5? Dan kun je waarschijnlijk al beginnen met het grijs verven van een kentekenplaat.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie