Als opvolger van zowel de grote STS als de nog grotere, stokoude (en in Europa onbekende) DTS kondigde Cadillac vorig jaar de XTS aan. Het was niet helemaal de bedoeling om het productiemodel nu al te onthullen, maar het merk zette per ongeluk al een plaatje van de auto online. Hebbes. Niet dat het echt iets uitmaakt, want hij lijkt precies op de conceptcar.

Dit is de auto die enerzijds een hint moet voorstellen naar de grote slagschepen van weleer, die door sommige klanten met beademingsapparatuur nog gewaardeerd worden, en anderzijds volledig in lijn staat met andere moderne Cadillacs. Met dezelfde strakke vormgeving en de nieuwste technologie, zoals het CUE-systeem (Cadillac User Experience) dat zich als een iPad laat bedienen, hoopt Cadillac de XTS als volwaardig alternatief neer te zetten voor bijvoorbeeld de BMW 7-serie, Mercedes S-klasse en Lexus LS.

Binnenkort trekken de Amerikanen definitief het doek van de XTS op de Los Angeles Auto Show. Dan horen we ook wanneer de auto in productie gaat, en wellicht zelfs wanneer we ‘m ongeveer in Europa kunnen verwachten.

Hieronder zie je een video die het CUE-systeem toelicht. Alsof je binnenin je telefoon zit.

Reacties

Meer van TopGear