De designers in huize Carlsson hebben voor de verandering eens een eigen creatie gefabriceerd op basis van de Mercedes SL600. Geen bumpertje aandikken of spoilertje plaatsen, maar gewoon een compleet ‘nieuw’ model tekenen. Dit is het resultaat: de C25.
 
Gelukkig mochten de heren technici zich ook bemoeien met de supercar. Want zo mogen we de C25 toch wel betitelen. Maar, wel met mate. En dan doelen we op het gebruiksgemak. De C25 zou namelijk volgens de tunert prima voor dagelijks gebruik inzetbaar zijn, mede dankzij een eigen adaptief onderstel (C-Tronic). Kijk, dat horen we graag. Wie wil er nou niet boodschappen gaan doen met z’n supercar?
 
Benieuwd naar de spec’s? Het aggregaat uit de SL 600 is ‘enigszins’ aangepast. De V12-biturbo levert liefst 753 pk en 1.320 (!) Nm aan trekkracht. Iets te veel van het goede. Met het oog op de levensduur van de transmissie is het koppel geknepen tot een meer acceptabel niveau van 1.100 Nm. Voor de stoplichtsprinters onder ons: nul naar honderd kan in 3,7 tellen en de C25 topt 352 km/u.
 
Op de autoshow van Genève presenteert Carlsson zijn bolide aan het grote publiek. Prijzen zijn nog niet bekend. Wil je er een bemachtigen, dan zul je wel snel moeten zijn. De tunert c.q. fabrikant bouwt slechts 25 exemplaren.

Reacties

Meer van TopGear