Brabus en Lorinser deden het al eerder, maar nu hebben ook de tuners van Carlsson hun lusten gebotvierd op de Mercedes C-klasse. Van een C350 maakte het Duitse bedrijf de CK35.

En die kan bogen op een rapport waar we best een euro voor over hebben. Het vermogen van de 3,5 liter werd opgeschroefd tot 295 pk, met een koppel van 385 Nm. Het maakt de CK sneller dan zijn brave familielid. Accelereren van 0 tot 100 km/h verloopt ongeveer 0,4 seconden sneller, en waar de topsnelheid bij de standaard uitvoering is begrensd op 250 km/u, daar is bij de CK35 pas bij 270 km/u de fut eruit.

Maar een tuner zou geen tuner zijn als het uiterlijk verder ongemoeid wordt gelaten. En dus wordt ook het onderstel aangepast, met een door sportveren verlaagde wielophanging en 19-inch lichtmetaal. Verder krijgt de C-klasse van Carlsson een frontspoiler met mistlampen, en aan de achterkant een plastic aanhangsel dat voor een diffuser moet doorgaan. Je zult het maar nodig hebben. Wie plaatsneemt achter het stuur van de CK35, waant zich volgens Carlsson in het interieur van de S-klasse. Een ander stuurwiel, Alcantara, leder, hout, het moet volgens de tuningspecialist allemaal bijdragen aan nog meer rijplezier. De CK35 is van 28 april tot en met 1 mei te zien op Tuning World in het Duitse Bodensee. Mocht je niets anders te doen hebben: gaat dat zien en stuur ons vooral geen foto’s.

Reacties