Voor Chevrolet is de introductie van de driedeurs Aveo dit jaar het hoogtepunt van de Salon van Genève. Dat moeten we toch even op ons laten inwerken.
 
Want als dit het beste is wat een ooit roemrucht merk in Genève kan laten zien, dan vragen we ons af of we de stand wel met een bezoek moeten vereren. Het is dat de foto’s nog zijn opgesierd met een lekker jong en volgens Chevrolet creatief ding, anders hadden we dit bericht wellicht maar helemaal vergeten.
 
Maar goed, laat ons accepteren dat Chevrolet in Europa niet langer staat voor dikke Amerikanen. We moeten maar aanvaarden dat Chevrolet in ons deel van de wereld auto’s op de markt brengt waar simpelweg meer vraag naar is. Als we op die manier naar de Aveo kijken, dan wordt het een iets ander verhaal. Want uiterlijk doet hij eigenlijk niet onder voor vergelijkbare modellen van merken als Opel en Renault. Het is nog even afwachten hoe het is gesteld met het interieur, maar met de motoren lijkt het best goed te zitten.
 
Als de driedeurs Aveo vanaf juni in de showroom staat, dan kun je kiezen uit een 1,2-liter benzinemotor met 84 pk en een 1,4-liter met 101 pk. Net als bij de vijfdeurs Aveo is een diesel vooralsnog niet leverbaar. De prijs moeten we nog even afwachten.

Reacties