Inspiratie kan je op elk willekeurig moment raken – zelfs als je net de wokpan op het vuur zet. Je kijkt naar de nieuwe en volledig elektrische Chevrolet Blazer EV, met een bijzonder design voor de luchtroosters in het interieur. We vinden ze cool, maar ze lijken wel een beetje op gaspitjes uit de keuken. En dat kunnen wij in ieder geval niet meer ontzien.

De Chevrolet Blazer EV komt in diverse uitvoeringen, waarvan de SS (Super Sport) de snelste is. Deze heeft in totaal 565 pk en 880 Nm koppel. Met launchcontrol moet een 0-100-tijd van ongeveer 4 seconden mogelijk zijn. De snelle versie moet 470 kilometer halen, de minder snelle Chevrolet Blazer EV’s moeten 515 kilometer op één lading halen.

De nieuwe Chevrolet Blazer EV wil een politieauto zijn

Chevrolet heeft bij de ontwikkeling gelijk nagedacht over een politie-uitvoering van de Blazer EV. Deze speciaal ontwikkelde Police Pursuit Vehicle (PPV) krijgt de grootste batterij en achterwiel- of vierwielaandrijving. De elektrische politieauto krijgt daarbij zaken als een bullbar, zwaailichten en speciale onderdelen voor het interieur om bijvoorbeeld alle uitrusting goed op te bergen.

Alternatief voor de politie-Mustang Mach-E

In januari werd bekend dat de politie van New York maar liefst 184 elektrische Ford Mustang Mach-E’s in gebruik neemt. Ford heeft zelf geen speciale politie-uitvoering ontwikkeld van de elektrische Mustang en je zou bijna zeggen dat Chevrolet deze aanbesteding wel had kunnen winnen als ze iets eerder waren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)