Bij het wegdromen over New York is het onvermijdelijk dat je een beeld voor je ziet van massa’s gele Crown Victoria’s en zo hier en daar eentje van de politie. Het is al even geleden dat de oude V8-sedans het asfalt daar domineerden. En het komende jaar gaat het straatbeeld alleen nog maar meer veranderen. De politie in New York heeft namelijk 184 volledig elektrische Ford Mustang Mach-E GT’s besteld. Deze investering van ruim 10 miljoen euro is onderdeel van de eerste stappen richting een volledig elektrisch wagenpark voor de dienders.

De vloot van de politie in New York telt in totaal 30.000 voertuigen, waarvan 6.200 zogenoemde ‘light duty enforcement vehicles’. Deze kun je een beetje vergelijken met de VW Touran en de Mercedes B-klasse waarmee de politie in Nederland rondrijdt. De Ford Mustang Mach-E valt in deze categorie. Ze krijgen zwaailichten, sirenes en alle uitrusting die de huidige politieauto’s ook hebben.

De politie van New York gaat voor de snelle Mustang Mach-E

De politie van New York heeft gekozen voor de extra hete versie van de Mustang Mach-E. De Mach-E GT gebruikt twee elektromotoren om in 3,7 seconden naar de 100 km/u te sprinten. De topsnelheid is 200 km/u. Het totale vermogen is 487 pk en het koppel bedraagt 860 Nm. De actieradius is zo’n 500 kilometer en aangezien het voornamelijk stadkilometers zullen zijn, zal dit wel realistisch zijn. Zolang er geen achtervolgingen plaatsvinden, in ieder geval.

Waar gaan de auto’s laden?

Momenteel staan er 27 snelladers bij de politiebureaus en 103 snelladers door heel New York City. Dit jaar gaat de stad er 275 snelladers bij plaatsen. In juni van dit jaar moeten de elektrische Mustang Mach-E’s geleverd worden. In 30 minuten is de accu weer voor 80 procent vol te laden. In 2035 moeten alle voertuigen van de politie in New York volledig elektrisch zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)