De Ringbrothers hebben een pestkop gemaakt. Eentje die het benzinegeld van kleine Nissan Pixo’s afpakt en letterlijk op ze neerkijkt. Dit is de Chevrolet Blazer met de bijnaam ‘Bully’ en een monsterlijk vermogen van 1.217 pk. De Bully is het resultaat van 8.500 uur ploeteren met massief aluminium, koolstofvezel en 3D-geprinte onderdelen door de Ringbrothers.

Waar trekt hij dat vermogen toch vandaan? Allereerst ligt er een 6,8-liter V8 voorin. Deze gemodificeerde LS3-motor krijgt de hulp van een 2,9-liter supercharger. Voor wat context: dat is mee dan zeven keer zoveel vermogen als de originele Blazer had in 1972. Je hebt ons niet nodig om je te vertellen dat Ringbrothers het niet alleen bij de motor heeft gehouden.

Alle aanpassingen aan de Chevrolet Blazer

Zo bouwden ze een geheel nieuwe chassis en voegden ze een four-link ophanging, verstevigde aandrijfassen en een versterkte versnellingsbak van Bowler toe aan de Chevrolet Blazer. We kunnen uit eigen ervaring zeggen dat het versterken van die versnellingsbak best noodzakelijk was, maar we zullen er verder geen woorden aan vuil maken.

Uiteindelijk werkten tenminste twintig bedrijven mee aan de bouw van de ‘Bully’. De supercharger is gefreesd uit een stuk massief aluminium en de motorkap en wielkasten zijn van koolstofvezel. Offroaden met 1.200 pk klinkt als iets waar de bandenboer heel blij van wordt, maar de gigabanden zijn blijkbaar gepantserd tegen steentjes – interessant.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie