Geruisloos op de vijand afsluipen in een oorlogsgebied? Dat doe je niet in een Opel Ampera-e. Daarom begint het Amerikaanse leger volgend jaar met het praktijktesten van de Chevrolet Colorado ZH2, een waterstofauto.

De zware testen moeten uitwijzen of de Chevrolet Colorado ZH2 (en waterstoftechniek) geschikt is voor het leger van the land of the free and the home of the brave. Met de offroad-capaciteit zit het wel goed dankzij de speciale ophanging en de 37 inch banden. En laten we zeker het koppel van de elektromotoren niet vergeten. Het hele chassis is versterkt om klappen op te vangen.

Nog meer voordelen voor de Chevrolet Colorado ZH2?

Het grote voordeel van de waterstofauto is dat hij ook als generator ingezet kan worden, om ander materieel van stroom te voorzien. Handig als je onderweg kamp moet opzetten. En als je dorst hebt, komt er water uit de uitlaat dat je kunt drinken. De Chevrolet Colorado ZH2 maakt bovendien minder lawaai en zal minder snel te zien zijn op warmtecamera’s van de slechteriken.

Genoeg redenen voor het leger om de Chevrolet Colorado ZH2 in te zetten, zou je zeggen. Echter, het imposante ding kampt met dezelfde problemen als andere waterstofauto’s: ga maar eens tanken. Waar doe je dat? Zelfs als Amerika besluit België binnen te vallen, staan ze gewoon stil als de tank leeg is. Laat staan in een onherbergzaam woestijnlandje.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear