Hé, wat leuk. Er staat een nette Chevrolet Sprint Metro uit 1988 te koop. In Nederland beter bekend als de Suzuki Swift. Geen bijzondere auto op zich, maar het gebeurt niet veel dat je ze in deze conditie tegenkomt. En dat maakt het toch weer geinig.

De Chevrolet Sprint Metro verkeert in nette staat. De lak ziet er nog goed uit en zelfs alle originele wieldoppen zijn nog aanwezig. Aan de foto’s te zien, zit er nog geen roest op de Swift-met-Chevrolet-badge. Bijzonder, want in de basis is het een oude Japanner, en die willen nog wel eens lekker krokant zijn.

Het interieur ziet er ook nog relatief goed uit, al lijkt er wat bekleding te missen bij de voetruimte. De stoelen zijn in mooie staat en vertonen weinig slijtage. En kijk nou, dat is fijn: het is een automaat. Het enige wat de auto nog af zou maken, zijn elektrische ramen. Achter lijkt een verkeerd bandenmaatje gemonteerd te zijn, maar zo duur zijn twee nieuwe bandjes niet. Daarvoor hoef je hem niet te laten staan. De achterbank is alleen zoekgeraakt in de afgelopen 28 jaar. Daar heeft je lokale demontagebedrijf vast een oplossing voor.

Ook motorisch lijkt deze klassieker in wording in goede staat te zijn. De verkoper heeft het over 6,6 liter en 967 pk, maar dat moeten typfoutjes zijn. De Chevrolet Sprint Metro heeft natuurlijk een 1,0-liter driecilinder met 49 pk.

Wat kost die Chevrolet Sprint Metro?

De prijs voor de Chevrolet Sprint Metro is wel een stevige 44.995 dollar, bijna 40.000 euro. Maar wat verwacht je, in deze staat tref je ze niet snel nog een keer. Gelukkig is de auto zo oud, dat je bij het invoeren geen BPM meer hoeft te betalen.

Kopen doe je op eBay!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)