Twijfel je nog over de vraag of China echt een economische wereldmacht aan het worden is? De autofabrikanten zijn daarvan allang overtuigd, en trekken op de autoshow van Shanghai alle registers open om te laten zien wat ze kunnen.

Kijk maar eens naar wat Audi doet. Dat wacht niet meer op de grote Amerikaanse of Europese autoshows om wat nieuws te onthullen. Deze Cross Coupe Quattro Concept wordt in China onthuld. En dit is voor Audi dus echt een belangrijke auto, bedoeld om serieus mee te kunnen dobbelen in het almaar groeiende segment van crossovers – een segment voor auto’s die zich eigenlijk helemaal niet in een hokje willen laten vangen.

Afgaand op de vormen van de Cross Coupe is hij redelijk klaar voor productie. Jammer is alleen wel dat deze voorstudie van de Q5 wel heel erg veel gelijkenissen vertoont met zijn grote broer, de Q7. En zoals altijd is het nu ook weer de vraag of de krenten in de pap, in dit geval 20 inch wielen, keramische remmen en een gezellig stoffen schuifdak, straks ook op de auto zitten als die in de showroom staat.

Nog wat technisch geleuter: de Cross Coupe heeft natuurlijk quattro vierwielaandrijving, die in beweging wordt gezet door een automatische S-tronic versnellingsbak en een verstandige 2,0 liter diesel met een vermogen van 204 pk. Verder spreekt Audi over een nieuw MMI-systeem dat je lekker intuïtief kan bedienen, als een laptop. Als een laptop? En wij maar denken dat je in de auto niet eens een mobiele telefoon mag vasthouden.

Reacties

Meer van TopGear