Wat is het toch met nieuwe, Chinese automerken en het vernoemen van hun auto’s naar dieren? Eerder zagen we het merk Ora een schattig hatchbackje presenteren met de naam ‘Funky Cat‘ en nu komt Build Your Dreams op de proppen met de Dolphin en Seal. Anders dan de dierlijke namen misschien doen vermoeden, is het menens voor BYD. Ook in Nederland.

BYD heeft zich in China al lang bewezen. Daar ging de Dolphin al in 2021 in de verkoop. Nu komt hij dus ook naar ons hoekje van de aardbol. De BYD Dolphin is qua formaat te vergelijken met de MG 4 en zal het dan dus ook opnemen tegen z’n landgenoot. Andere elektrische hatchback-concurrenten zijn de ID.3, de Mini Electric en de Peugeot e-208.

Specificaties van de BYD Dolphin

Build Your Dreams gaat de strijd aan met een elektromotor op de vooras die alleen de voorwielen aandrijft. Het vermogen is 204 pk en het koppel 290 Nm. Hij trekt door tot 160 km/u en sprint vanuit stilstand naar 100 km/u in 7,0 seconden. Dankzij het 60-kWh batterijpakket kun je 427 kilometer ver komen. Cijfertjes die vergelijkbaar zijn met de ID.3.

Als je hem van de zijkant bekijkt, zou je de BYD Dolphin een springende dolfijn moeten zijn. Het zoogdier komt volgens BYD ook terug in het tweekleurige kleurschema. Verder zijn er in de cabine sportstoelen voor de voorste rij en moeten de rondingen in het interieur zorgen voor het gevoel alsof je golven gewikkeld bent. Pas maar op dat je niet zeeziek wordt.

Verder is de Dolphin voorzien van alle rijhulpjes die je verwacht. Er zit dus lijnassistentie in, maar ook een 360-graden camera en adaptieve cruisecontrol. Helaas communiceert BYD of importeur Louwman nog geen Nederlandse prijs van de Dolphin. Aan het einde van dit jaar moet de BYD Dolphin naar de Nederlandse wegen komen.

De BYD Seal

De Dolphin brengt nog een zeediertje mee in de ‘Ocean-series’ van BYD. De Seal gaat nog een trapje hoger en gaat het duel aan met elektrische sedans. De Seal krijgt een 82-KWh batterij mee en komt daardoor een stuk verder dan zijn broertje, namelijk tot 570 kilometer. Hij is leverbaar met vierwiel- en voorwielaandrijving.

BYD Seal 0-100-tijd op achterkant

De versie met twee elektromotoren produceert 530 pk, de variant met een motor 313 pk. De sterkste kan een sprintje van 0 naar 100 km/u afleggen in 3,8 seconden. Omdat BYD daar zo trots op is, hebben ze deze statistiek op de achterkant van de Seal geplakt. Ook de Nederlandse prijs van de BYD Seal is nog onbekend.

Reacties

 • ich heeft op 14 mei 2023 geschreven:

  Mischien interessant om te laten zien hoeveel BYD en dan vooral de HAN spontaan in de fik vliegen.

  https://youtu.be/yOA7qKMcjcE

  https://youtu.be/qKa8mVOe5so

  Reageer
 • Korneel heeft op 12 april 2023 geschreven:

  Hoeveel Oeigoeren hebben hier in een strafkamp aan moeten bouwen?

  Reageer
 • Kees heeft op 12 april 2023 geschreven:

  En het geld wat wij betalen gebruiken zij om olie uit Rusland te halen en zo de oorlog in Oekraine te steunen.

  Reageer
 • Bah heeft op 12 april 2023 geschreven:

  Weg met die Chinese troep. Kan je met goed fatsoen echt niet meer kopen.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)