Bij TopGear houdt niemand, behalve James May, van vieze handen. Een motor moet groot zijn, vroem-vroem doen en zorgen dat je hard gaat, maar hoe het allemaal werkt, zal ons worst wezen.

Daarom is van onze kant diep respect op zijn plaats voor Derek Ekins. Hij had een Chrysler 300 uit 2006 met een armetierige V6-motor, waar hij niet helemaal tevreden meer mee was. Hij haalde daarom een V10 uit een kapotte Viper – die crashen altijd achterstevoren, dus de motoren blijven heel – en ging aan de slag. Ruim een jaar knutselen was ervoor nodig, maar nu staat hier dan de enige Viper sedan ter wereld.

Meestal als je je auto wilt verbouwen, besteed je het moeilijke werk uit aan professionals. Derek heeft echter het meeste zelf gedaan, gewoon in zijn garage met wat simpel gereedschap. Hij vogelde bijvoorbeeld ook zelf uit hoe hij de motor van voldoende koeling moest voorzien, en hoe hij het onderstel aan moest passen om de auto op de weg te kunnen houden. Betrouwbaarheid was z’n hoofddoel, want in dit beest moet hij zijn familie vervoeren. Wij zeggen: held.

Reacties

Lees meer over dodge