Met een omtrek van 34 kilometer is de beste achtervolgingstactiek op het Griekse eilandje Chalki simpelweg wachten. Het geboefte komt uiteindelijk weer bij jou uit en dan grijp je ze. De perfecte auto voor dit werk? De schattige Citroën Ami. Het Griekse eilandje met ruim 300 inwoners gaat het elektrische autootje inzetten om boeven te vangen. Jazeker, de Citroën Ami is nu een politieauto.

Chalki wil het eerste eco-eiland worden in Griekenland. Citroën helpt daar graag aan mee en doneert zes EV’s aan de lokale autoriteiten. Een Ami gaat naar de politie en de andere gaat naar de kustwacht. Naast de Ami doneert Citroën twee ë-Jumpy’s en twee ë-C4’s. Qua actieradius moet je op het eiland in ieder geval wel uit de voeten kunnen met deze elektrische voertuigen – zelfs met een achtervolging.

Is de Citroën Ami geschikt als politieauto?

We gokken trouwens dat de Ami’s vooral worden ingezet om verkeersbonnen en dergelijke zaken uit te schrijven, al zit er wel een piepklein schattig zwaailicht op het dak. De Citroën Ami heeft een actieradius van 75 kilometer, een vermogen van 8 pk en een topsnelheid van 45 km/u. In Nederland kun je hem straks ook kopen voor 6.900 euro of huren voor een nog nader te bepalen prijs. De politie Amsterdam heeft voor zover we weten nog geen interesse getoond.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)